Sök tjänsten som föreståndare till Mediestudier

13 december, 2021 |

Vill du vara med och forma framtidens mediedebatt? Institutet för Mediestudier söker en föreståndare som ska leda vårt arbete med att initiera forskning, publicera rapporter och skapa debatt om journalistik och medier. En spännande roll inom ett samhällsområde som engagerar medborgare, politiker och näringsliv.

Vi behöver en skicklig och utåtriktad ledare som får saker gjorda – både själv och genom samarbetet med kolleger. Och som förstås har stort intresse för mediefrågor och medieforskning.

Uppgiften är att planera, genomföra och sprida kännedom om vår verksamhet.

Krav
• Erfarenhet av och stor kunskap om mediebranschen och mediepolitik.
• Erfarenhet av ledarskap.
• Erfarenhet av att självständigt genomföra projekt, exempelvis forskningsrapporter och seminarier.
• Vara en god redaktör och skribent.
• Erfarenhet av att marknadsföring av projekt, särskilt i digitala kanaler.
• Journalistutbildning eller utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning.

Meriterande
• Erfarenhet av forskning om eller journalistisk bevakning av medier.
• Erfarenhet av arbete i externt finansierade verksamheter.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning, initialt på halvtid. Tillsättning under första kvartalet 2022. Tillträde efter överenskommelse, dock under första halvåret 2022.

Ansökan
Ansökan görs via e-post till info@mediestudier.se med personligt brev och CV.
Sista ansökningsdag 21 januari.

Upplysningar
Frågor besvaras av ordförande Karin Hübinette (karin@hubinette.nu eller 070-872 53 17) eller föreståndare Lars Truedson (lars@mediestudier.se eller 070-632 04 06).

Om Institutet för mediestudier
Institutet för mediestudier ska – med forskningen som verktyg – verka för en välgrundad diskussion i samhäl- let om hur medierna sköter sin grundläggande uppgift: att på medborgarnas uppdrag granska makten och skildra verkligheten. Det sker genom att initiera egen forskning eller sprida kunskap om andras forskning samt genom att vara mötesplats för diskussioner om mediers roll i samhället.Institutet stöds av en bred krets av samhällsintressen: fack, näringsliv och civilsamhälle som t ex kyrkan och idrottsrörelsen. Institutets forskning finansieras dessutom genom bidrag från bland andra stiftelsen Natur & Kultur samt Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse.