Kallelse: Årsmöte 2023

3 maj, 2023 |

Snart är det dags för Institutet för mediestudiers årsmöte 2023.

Tid: 7 juni 2023, kl 18–19
Plats: Åsögatan 149, Stockholm.

Agenda och andra möteshandlingar publiceras på denna plats senast en vecka innan mötet.

Mejla till info@mediestudier.se senast den 1 juni 2023 för obligatorisk föranmälan.

Årsboksseminariet på SVT Forum

11 januari, 2023 |

Institutet för mediestudiers årsboksseminarium kommer att sändas på SVT Forum under vintern. Första visningen är den 11 januari 2023 och sedan följer fler tablålagda visningstillfällen.

Institutet för mediestudiers årsmöte hålls den 2 juni

2 maj, 2022 |

Kallelse till föreningen Institutet för mediestudiers årsmöte den 2 juni 2022

Tid: torsdagen den 2 juni klockan 17.00 -18.00

Plats: Digitalt årsmöte via Zoom

Övrigt: länk skickas ut till anmälda innan mötet

Anmäl deltagande till maria@mediestudier.se senast den 25 maj.

Välkommen!

Karin Hübinette

ordförande

gm

Maria Diskay

Institutet för Mediestudier rekryterar Ulrika Beck-Friis som föreståndare

3 mars, 2022 |

Styrelsen har utsett journalisten Ulrika Beck-Friis att efterträda Lars Truedson som föreståndare för Institutet för Mediestudier.

– Det har varit ett grannlaga arbete att hitta rätt efterträdare till Lasse, som varit så betydelsefull för Mediestudiers verksamhet genom åren. Därför är det extra roligt att Ulrika tackat ja till uppdraget. Hennes breda erfarenhet och perspektiv på mediebranschen och journalistyrket kommer att vara avgörande i arbetet att fortsätta driva och utveckla verksamheten, säger Karin Hübinette, ordförande för Mediestudier.

Ulrika har lång erfarenhet som journalist på flera av landets största redaktioner och har bland annat bevakat mediesektorn under drygt tio år på Svenska Dagbladets näringslivsredaktion. Hon har dessutom mångårig erfarenhet från förlagsbranschen som affärsområdesansvarig och förläggare hos Gothia Fortbildning. Därutöver har hon arbetat som kursledare både för Fojo och Journalistskolan Poppius.

– Det är ett stort förtroende att få ta över stafettpinnen efter Lasse. Jag hoppas kunna bidra till att Mediestudier fortsätter vara relevanta för många och användbara för mediebranschen, säger Ulrika Beck-Friis.

– Ulrika kommer med sin erfarenhet och driv att få en viktig roll i att öka allas förståelse för mediebranschen i en tid då mediefrågor på alla sätt står i fokus, säger Karin Hübinette.

– Att granska och utveckla den oberoende och faktabaserade journalistiken är en otroligt viktig uppgift. Därför har Mediestudier just nu, under ett pågående krig i och en kommande valrörelse i Sverige, en helt central roll, säger Ulrika Beck-Friis.

Ulrika Beck-Friis tillträder som föreståndare under mars 2022.

Frågor besvaras av Karin Hübinette, ordförande Institutet för Mediestudier, karin@hubinette.nu och Ulrika Beck-Friis, ulrika@beck-friis.net, 070-513 52 55.